15:00

Alviks IK

Referat: Unbyns IF - Alviks IK

Dags för försäsongens på papprt svåraste uppgift - Alvik på Boden arena. Vi har några återbud tidigt på morgonen och får lite kort om backar, men ändå 14 fräscha (?) killar till start mot ett Alvik som för inte så länge sedan spelat Div 2, men nu är i Div 4.
Vi startar med Marcus i mål, Stefan, Blurk, Adde och Humlan i backlinjen. Kris, Micke L, och Simon centralt. Bulan på vänster, Wallin på höger och Martin centralt. avbytare är John, Berna och Jensa.

Matchen börjar med att Alvik tar kommandot och har bra fart i passningarna. Dom kan ta ledningen redan efter 5 minuter på hörna där vi missar i markeringen. Alvik har fortsatt kommandot under 15 minuter eller så, men skapar inte dom riktigt heta chanserna. Efter ca 20 minuter kan Micke L vinna bollen och spela upp den till Martin som passar sig själv och sedan ursnyggt lobbskjuter över keepern till 1-1. Säsongens mål redan?
Därefter jämnar matchen ut sig och vi kan skapa en del bra chanser, bla genom Wallin som har ett bra skottläge, Bulan har ett bra läge då har sprintar förbi deras back.

I andra får dom föra spelat till att börja med, men precis som i första blir det inte många chanser. Dom har några hörnor som kunde resulterat, men i övrigt håller vi dom på behörigt avstånd. Efter första 15, så kommer vi tillbaka och kan avsluta matchen med några bra chanser där Berna har ett läge som går utanför, och i matchens sista minuter kommer Martin igenom på kanten och spelar snett bakåt till Wallin som tyvärr missar.

1-1 får vi känna oss nöjda med mot ett bra Alvik. Vi gör en bra match där vi lika gärna kan vinna eftesom vi tycker vi skapar hetare målchanser, men 1-1 är nog rättvist.
Försvaret på egen planhalva är nyckeln till den här matchen. Backlinjen mycket stabil, där alla förtjänar överbetyg. Kul att s att vi kan rulla runt lite . På mitten gör Berna en bra halvlek igen - kul att se. I övrigt stabilt. Framåt tycker jag vi, som vanligt, är rappa och löper ifrån deras backar alltsom oftast. Bulan får lite mer boll denna gång än förra och gör det bra. Martins mål en delikatess.
Vi tar med oss stärkt självförtroende över en bra genomförd match mot ett lag från en högre division.